Posjetite Zadar

Home   »   Posjetite Zadar

Smješten u srcu Jadrana, Zadar je urbano središte sjeverne Dalmacije kao administrativno, gospodarsko, kulturno i političko središte regije sa 75.000 stanovnika. Obala je posebno razvedena, otoci i netaknuta priroda mame brojne nautičare u ove krajeve. Otočje broji 24 veća i oko 300 manjih otočića i hridi, 3 parka prirode – Telašćica, Sjeverni Velebit i Vransko jezero, te 5 nacionalnih parkova – Paklenica, Plitvička jezera, Kornati, Krka i Velebit koji Zadar i okolicu svrstavaju u u samom vrhu hrvatske turističke ponude.

Zadarska povijest i bogata kultura

Zadarska povijest i bogata kultura

Posebnost grada neodoljiva je za one koji poštuju i dive se povijesnim spomenicima i kulturnoj baštini, umjetnike, turiste i njegove građane. Zadar je gradski spomenik, okružen povijesnim bedemima, riznica arheološkog i spomeničkog bogatstva antičkog i srednjovjekovnog doba, renesanse, te brojnih suvremenih arhitektonskih ostvarenja poput prvih morskih orgulja na svijetu.

Zadar je grad u kojem je ostavljeno ogromno prostora za pješake. Koristeći vaš vodič, vaša će šetnja kaldrmom grada postati šetnja kroz povijest, ali i doživljaj suvremenog života grada. Kada ste umorni, pokušajte predahnuti u nekom od naših restorana, slastičarnica ili kafića koje možete pronaći u gastro ponudi ovog vodiča.

Kako doći do Zadra?

Grad Zadar je lako dostupna destinacija kopnom, morem i zrakom. Posjeduje dobru prometnu infrastrukturu kojom je izravno povezan s drugim većim gradovima Republike Hrvatske: Zagrebom, Rijekom, Splitom i Dubrovnikom, s izvanrednim smještajem i suvremenom uslugom brojnih marina. Kojim god putem želite doći do Zadra, prirodne ljepote krajolika neće vas ostaviti mirnim.

Trajektna luka, kao i nova turistička luka za kruzere, nalaze se na samom poluotoku (stari dio grada), a ulazak u Zadar trajektom ili brodom pruža vam prekrasan pogled na cijeli grad, čineći vaš dolazak u Zadar jedinstven doživljaj (trajektne i brodske linije s Prekom, Zaglavom, Malim Lošinjem, Pulom i Anconom/Italija).

Zračni promet, iako je zračna luka mala, suvremena je (9 km udaljena od centra), te povezuje Zadar s većim gradovima Republike Hrvatske i nekim europskim prijestolnicama.

O Zadru

Kontaktirajte nas

Posjetite Zadar