Izjava o privatnosti

Kao prvo želimo naglasiti da nam je vaša privatnost iznimno bitna. To znači da smo predani zaštiti i čuvanju svih osobnih podataka koje nam dajete. Mi postupamo u interesu naših klijenata te obradu vaših osobnih podataka vršimo na transparentan način.

Ovaj dokument opisuje kako koristimo i obrađujemo vaše osobne podatke, nadamo se na razumljiv i transparentan način.

Ako ste ikada prije koristili našu stranicu, znate da hotel Delfin nudi usluge online rezervacije smještaja putem vlastitih internetskih stranica, kao i putem drugih online platformi kao što su internetske stranice booking.com-a Expedia-e HRS-a  i društvene mreže. Pitate se zašto to naglašavamo? Razlog je taj što se sve informacije koje slijede ne odnose na jednu, niti dvije, već na sve navedene platforme. Više platformi, jedna pravila privatnosti.

Ova jedinstvena Izjava o privatnosti primjenjuje se na sve vrste informacija koje prikupljamo putem ovih platformi ili drugim sredstvima povezanima s ovim platformama (kao što je kontaktiranje naše službe za korisnike putem e-pošte). Zahvaljujući tome, ovaj tekst je daleko manje zamoran. Ako ste Pružatelj putovanja, svakako vam preporučujemo da pročitate Izjavu o privatnosti za Pružatelje putovanja.

S vremena na vrijeme možemo izmijeniti i dopuniti Izjavu o privatnosti. Ako vam je vaša privatnost važna, redovito pratite ovu stranicu i uvijek ćete biti u toku. Ako izmijenimo Izjavu o privatnosti na način koji će imati utjecaja na vas (na primjer, ako ćemo namjeravati obraditi vaše osobne podatke u druge svrhe osim onih koje su vam ranije priopćene putem ove Izjave o privatnosti), obavijestit ćemo vas o tim promjenama prije nego što nove aktivnosti započnu.

Tužan, ali nužan dio: u slučaju neslaganja s ovom Izjavom o privatnosti trebali biste prestati koristiti naše usluge. Ako se slažete s našom Izjavom o privatnosti, spremni ste za rezervaciju svog idućeg Putovanja putem nas. Vaš odmor iz snova može početi!

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja hotel Delfin?

Ne možemo vam pomoći u pronalaženju savršenog Putovanja bez informacija, pa tako prilikom korištenja naših usluga od vas tražimo određene informacije. To su prilično bazične stvari – vaše ime, preferirani kontaktni podaci, imena vaših suputnika i vaši podaci o plaćanju. Po vlastitom nahođenju, možete odlučiti postaviti posebne zahtjeve za vaše nadolazeće Putovanje (na primjer, određene preferencije). Osim toga, također prikupljamo podatke s vašeg računala, telefona, tableta ili drugog uređaja kojeg koristite za pristup našim uslugama. Također postoje situacije u kojima od drugih dobivamo podatke o vama ili automatski prikupljamo druge vrste podataka.

Zašto hotel Delfin  prikuplja i koristi vaše osobne podatke?

Imamo prilično dobar glavni razlog zbog kojeg su nam potrebni vaši osobni podaci – na taj način možemo lakše upravljati vašim online Rezervacijama putovanja i osigurati vam najbolju moguću uslugu. Također koristimo vaše osobne podatke kako bismo vas kontaktirali i obavijestili vas o najnovijim ponudama i posebnim promocijama te ostalim proizvodima ili uslugama za koje vjerujemo da bi vam mogle biti interesantne.

Na koji način hotel Delfin dijeli vaše podatke s trećim stranama?

U usluge hotela Delfin na razne su načine i iz raznih razloga uključene razne osobe. Primarna je svrha dijeljenje vaših podataka relevantnih za vaše Putovanje s Pružateljem putovanja kako bi se dovršila vaša Rezervaciju putovanja. Također postoje druge osobe koje mogu primiti neke od vaših podataka, a one uključuju osobe s kojima surađujemo u svrhu pružanja usluga hotela Delfin, financijske institucije, oglašivače ili u nekim slučajevima državna ili druga tijela. Ne prodajemo niti iznajmljujemo vaše osobne podatke.

Na koji način hotel Delfin koristi društvene mreže?

Korištenje društvenih mreža može na razne načine biti integrirano u postojeće usluge hotela Delfin, što može značiti da ćemo prikupljati dijelove vaših osobnih podataka ili da će društvena mreža primiti dijelove vaših podataka.

Koje sigurnosne procedure primjenjuje hotel Delfin kako bi zaštitio vaše osobne podatke?

Primjenjujemo primjerene i adekvatne procedure za sprječavanje neovlaštenog pristupa i zloupotrebe osobnih podataka koje obrađujemo.

Na koji način hotel Delfin obrađuje osobne podatke djece?

Osim ako je navedeno nešto drugo, podatke o djeci obrađujemo isključivo uz prethodnu suglasnost roditelja ili zakonskih zastupnika ili ako su nam podaci dani na upotrebu od strane roditelja ili zakonskog zastupnika.

Kako možete kontrolirati osobne podatke koje dajete hotel Delfin-u?

U svakom trenutku imate pravo provjere osobnih podataka koje čuvamo o vama. Možete zatražiti pregled svojih osobnih podataka slanjem poruke e-pošte na na našu E-mail adresu.

Tko je odgovoran za obrađivanje osobnih podataka na stranici hotela Delfin?

Tvrtka Visus Zadar d.o.o. sa sjedištem u Zadru, u Hrvatskoj, kontrolira obradu osobnih podataka na svojim internetskim stranicama.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja hotel Delfin?

Dakle, zanima vas nešto više informacija. Evo više informacija o tome koju vrstu osobnih podataka prikupljamo.

Osobni podaci koje nam dajete.

Hotel Delfin prikuplja i koristi podatke koje nam dajete. Kada napravite Rezervaciju putovanja, od vas se (minimalno) traži da unesete ime i svoju adresu e-pošte. Ovisno o Rezervaciji putovanja, također vas možemo tražiti vašu kućnu adresu, broj telefona, podatke o plaćanju, datum rođenja, imena gostiju koji putuju s vama i bilo kakve preferencije (kao što su preferencije u pogledu prehrane i eventualne smanjene pokretnosti) vezane uz vaše Putovanje i smještaj.

Ako trebate kontaktirati našu službu za korisnike ili nas želite kontaktirati nekim drugim putem (primjerice putem društvenih mreža ili komunicirati s našim ovlaštenim prodavačima smještaja poput booking.com , expedia group, HRS i sličnima), na taj način ćemo također prikupljati vaše osobne podatke. Gosti mogu također primiti poziv za pisanje recenzije kako bi budući gosti lakše pronašli ono što traže. Od vas ćemo prikupljati podatke koji su uključeni u vašim recenzijama, uključujući vaš nadimak i avatar ako ga koristite.

Također postoje neke druge situacije u kojima ćete nam davati svoje osobne podatke. Primjerice, ako pretražujete našu stranicu putem pretraživača na svom mobilnom uređaju, možete odlučiti omogućiti hotel Delfin-u pristup vašoj trenutnoj lokaciji ili kontaktnim podacima – to nam pomaže u optimiziranju usluge i iskustva koju vam pružamo (na primjer, kako biste vidjeli kompletnu našu ili atrakcije koje su primjerene vašoj lokaciji ili druge preporuke). Također možete kreirati korisnički račun koji vam omogućuje spremanje osobnih postavki, dodavanje fotografija, ocjenjivanje prethodno rezerviranih objekata te planiranje ili uređivanje budućih rezervacija ili imanje koristi od drugih mogućnosti koje su dostupne samo imateljima računa (kao što su popusti ili ostale koristi koje možemo ponuditi).

Možete odlučiti sudjelovati u programima preporučivanja usluge ili nagradnim igrama, a to također znači da ćete nam davati svoje osobne podatke. Osim toga, možete nam poslati feedback ili tražiti pomoć prilikom korištenja usluga hotela Delfin.

Osobni podaci koje nam dajete o drugima.

Možda u nekim slučajevima nećete učiniti Rezervaciju smještaja za sebe. Možda ćete ići na Putovanje s drugim gostima čije ćete podatke navesti tijekom Rezervacije smještaja ili ćete možda napraviti Rezervaciju smještaja u nečije ime. U pojedinim slučajevima, možete koristiti hotel Delfin kako biste podijelili određene informacije s drugima. To može uključivati prosljeđivanje popisa želja ili sudjelovanje u programima preporučivanja usluge, no takve informacije mogu se koristiti samo na način opisan u ponuđenom sučelju – provjerite detalje ako želite saznati više.

Dužni smo naglasiti da je vaša odgovornost osigurati da je osoba ili osobe čije ste nam osobne podatke dali upoznata s time te da razumije i prihvaća način na koji hotel Delfin koristi te podatke (kao što je opisano u ovoj Izjavi o privatnosti).

Osobni podaci koje primamo iz drugih izvora.

Ne prikupljamo samo podatke koje nam dajete – također možemo primiti informacije o vama iz drugih izvora. Oni uključuju poslovne partnere poput distribucijskih partnera i drugih neovisnih trećih strana, te se sve što dobijemo od njih može kombinirati s podacima koje nam dajete vi sami. Na primjer, usluge rezervacije Booking.com-a ne ustupaju se isključivo putem Booking.com-a i aplikacija Booking.com-a, već su isto integrirane u usluge distribucijskih partnera koje možete pronaći na internetu. Ako koristite neke od njih, možete dati podatke potrebne za rezervaciju našem poslovnom partneru, a on ih zatim prosljeđuje nama. Također koristimo usluge drugih pružatelja usluga kako bismo omogućili platne transakcije između gostiju i nas. Ti pružatelji usluga dijele podatke o plaćanju s nama kako bismo mogli upravljati Rezervacijom smještaja i obraditi je te kako bi cijeli postupak protekao bez poteškoća za vas.

Pružatelji smještaja također dijele podatke o vama s Booking.com-om i sličnim – to se može dogoditi u slučaju da imate pitanja vezana uz rezervaciju te ako dođe do poteškoća vezanih uz Rezervaciju putovanja (iako naravno ne volimo kad se to dogodi).

Zašto hotel Delfin prikuplja i koristi vaše osobne podatke?

Koristimo podatke koje smo o vama prikupili u razne svrhe. Vaši osobni podaci mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

 1. Rezervacije smještaja: Koristimo vaše osobne podatke za dovršavanje i upravljanje vašom online Rezervacijom smještaja, a to je prilično neophodno za ono čime se bavimo kao tvrtka!
 2. Služba za korisnike: Nudimo usluge korisničke službe, a svojim korisnicima stojimo na raspolaganju od 07:00 do 23:00 sata na dan, 7 dana u tjednu. Dijeljenje vaših relevantnih podataka, kao što su podaci o rezervacijama ili vašem broju rezervacije, s našom korisničkom službom omogućuje nam da vam odgovorimo kad nas trebate – uključujući pomoć pri pronalaženju odgovarajućeg smještaja i odgovaranje na bilo koje pitanje vezano uz vašu Rezervaciju smještaja (ili bilo koje druge upite).
 1. Marketinške aktivnosti: Vaše informacije koristimo u sljedeće marketinške svrhe:
 2. Kako bismo vam slali redovite novosti vezane uz naše proizvode i usluge. Možete se odjaviti od primanja obavijesti putem emaila brzo, jednostavno i bilo kada – samo kliknite na link “Odjavi se” u svakom newsletteru.
 3. Na temelju vaših informacija, mogu vam se prikazati personalizirane ponude na stranici hotela Delfin, u mobilnim aplikacijama ili čak na drugim stranicama/aplikacijama (uključujući i društvene mreže), a sadržaj stranice koji se prikazuje vama može biti personaliziran. One mogu uključivati ponude koje je moguće izravno rezervirati putem stranice hotela Delfin ili putem stranica naših partnera, ili druge ponude i proizvode treće strane za koje mislimo da bi vam se mogli svidjeti.
 4. Prilikom sudjelovanja u drugim promotivnim aktivnostima (poput natječaja, programa vjernosti ili nagradnih igara), relevantne će se informacije koristiti za administraciju tih promotivnih aktivnosti.
 5. Komunikacija s vama: Ponekad vas možemo kontaktirati i putem drugih kanala kao što su e-pošta, pošta, telefon ili SMS – odabrani način ovisi o kontaktnim informacijama koje ste prethodno podijelili s nama. Također obrađujemo poruke koje nam pošaljete. Postoji nekoliko razloga tomu:
 6. Odgovaranje i obrada bilo kakvih zahtjeva koje ste napravili vi ili prodajni kanal com ili slični.
 7. Ako niste dovršili Rezervaciju smještaja online, možemo vas kontaktirati s podsjetnikom o nastavku rezervacije. Vjerujemo da vam je ta dodatna usluga korisna jer vam omogućuje da nastavite s Rezervacijom bez potrebe da prethodno ponovno tražite prodajni kanal ili unosite podatke za rezervaciju.
 8. Prilikom korištenja naših usluga možete primiti upitnik ili poziv za pisanje recenzije o svom iskustvu s hotelom Delfin ili prodajnim kanalom.
 9. Također vam šaljemo druge vrste materijala vezanih uz vaše Rezervacije, kao što su informacije o tome kako možete kontaktirati hotel Delfin ako vam zatreba pomoć dok ste na putu i informacije za koje smatramo da bi vam mogle biti korisne prilikom planiranja vašeg Putovanja i njegovog provođenja na najbolji mogući način. Također vam šaljemo materijal vezan uz nadolazeće Rezervacije putovanja ili pregled prijašnjih Rezervacija.
 10. Poboljšanje naših usluga: Osobne podatke koristimo i u svrhu analize. To je u skladu s našim nastojanjima da poboljšamo svoje usluge i iskustvo korisnika, ali se mogu koristiti i u svrhu testiranja, ispravljanja pogrešaka i poboljšanja funkcionalnosti i kvalitete naših online usluga. Pritom je glavni cilj optimizacija i personalizacija naše online platforme prema vašim potrebama s ciljem stvaranja preglednije i prilagođenije stranice. Nastojimo koristiti samo pseudonimizirane podatke za navedene svrhe analize.
 11. Recenzije gostiju i druge informacije vezane uz odredište: Tijekom i nakon vašeg Putovanja koje rezervirate putem nas možete primiti pozivnicu za pisanje recenzije. Tu mogućnost možemo ponuditi i gostima koji putuju s vama ili gostima u čije ime i za čiji račun ste učinili rezervaciju. U toj se pozivnici od vas će se tražiti podaci o nama ili odredištu. Slanjem recenzije slažete se s njezinim prikazivanjem na, primjerice, relevantnoj stranici informacija o Pružatelju usluge na našoj web stranici, mobilnim aplikacijama, društvenim mrežama i aplikacijama ili na online platformi tog Pružatelja usluge ili web stranici poslovnog partnera. Svrha tih podataka jest informiranje drugih putnika o kvaliteti Usluge smještaja koju ste koristili, odredištu koje ste odabrali i drugim iskustvima koja ste odlučili podijeliti.
 12. Promicanje sigurne i pouzdane usluge: Kako bismo kreirali pouzdano okruženje za vas, vaše suputnike, poslovne partnere i naše, koristimo osobne podatke za otkrivanje i sprječavanje prijevara i drugih ilegalnih ili nepoželjnih aktivnosti. Slično tome, osobne podatke koristimo za procjenu rizika te u sigurnosne svrhe, uključujući autentikaciju korisnika i rezervacija. U te svrhe, možemo biti primorani obustaviti određene rezervacije ili staviti rezervacije na čekanje dok ne dovršimo našu procjenu.
 13. Pravne svrhe: Kao posljednje, u određenim ćemo slučajevima možda trebati koristiti vaše podatke za vođenje i rješavanje pravnih sporova, u svrhu regulatornih istraga i usklađenosti, kako bismo proveli uvjete korištenja usluge smještaja online rezervacijske usluge, ili kako bismo ispunili zakonite zahtjeve tijela nadležnih za provođenje zakona.

Davanje vaših osobnih podataka hotel Delfin-u je dobrovoljno. Međutim, ovisno o vrsti usluge koju želite koristiti, postoji mogućnost da vam takvu uslugu možemo pružiti samo ako su prikupljeni određeni osobni podaci. Na primjer, ne možemo obraditi vašu Rezervaciju putovanja ako ne prikupimo vaše ime i kontakt podatke.

Ako koristimo automatizirane procese za obradu osobnih podataka koji dovode do pravnih učinaka ili utječu na vas u bitnoj mjeri, implementirat ćemo prikladne mjere za zaštitu vaših prava i sloboda, uključujući pravo na ishođenje ljudske intervencije.

Gore navedene osobne podatke obrađujemo na temelju sljedećih pravnih osnova:

U pogledu svrhe A i B, hotel Delfin se oslanja na pravnu osnovu da je obrada osobnih podataka nužna za izvršenje ugovora, odnosno za finaliziranje i upravljanje vašom Rezervacijom smještaja. Ako potrebni osobni podaci ne budu dani, hotel Delfin ne može finalizirati Rezervaciju smještaja, niti možemo pružiti usluge službe za korisnike. U pogledu svrha C do G, hotel Delfin se oslanja na svoje legitimne poslovne interese kako bi pružao svoje usluge, sprječavao prijevare i poboljšao svoje usluge. Prilikom korištenja osobnih podataka u svrhu ostvarivanja naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa trećih osoba, hotel Delfin će uvijek davati prioritet vašim pravima i interesima za zaštitom vaših osobnih podataka nad hotel Delfin-ovim pravima i interesima ili pravima i interesima treće osobe. U pogledu svrhe I, hotel Delfin se također oslanja, kada je to primjenjivo, na ispunjavanje pravnih obveza (kao što su zakoniti zahtjevi tijela nadležnih za provođenje zakona). Kada je to potrebno na temelju primjenjivog prava, hotel Delfin će ishoditi vašu privolu prije obrade vaših osobnih podataka u svrhe izravnog marketinga.

Ako želite prigovoriti obradi opisanoj pod točkama C do G, a nije vam izravno dostupna nijedna metoda prigovaranja, u mjeri u kojoj je to primjenjivo, molimo, kontaktirajte hoteldelfinzadar@gmail.com.

Kako hotel Delfin dijeli vaše podatke s trećim osobama?

U određenim situacijama, podijelit ćemo vaše osobne podatke s trećim osobama.

 1. Ovaj je aspekt ključan za ono što radimo! Kako biste dovršili svoju Rezervaciju putovanja, dajete relevantne podatke o rezervaciji prodajnom kanalu preko koga ste ostvarili rezervaciju smještaja. Ovisno o Rezervaciji putovanja i Pružatelju usluge, to može uključivati vaše ime, kontaktne podatke, podatke o plaćanju, imena gostiju koji putuju s vama i bilo kakve preferencije ili druge podatke koje ste naveli prilikom davanja Rezervacije putovanja. U slučaju da imate pitanja o svom Putovanju, možete nas direktno kontaktirati i zamoliti da obradimo vaš zahtjev. Osim ako ste plaćanje izvršili tijekom postupka rezervacije putem stranice Booking.com-a expedi-je ili sličnih prodajnih kanala, zahtjevati ćemo vaše podatke kreditne kartice radi daljnje obrade (pod pretpostavkom da ste nam dali te podatke tijekom postupka rezervacije). U slučaju sporova o rezervaciji, po potrebi možemo koristiti podatke o postupku rezervacije u svrhu vođenja spora. Te informacije mogu uključivati kopiju vaše potvrde o rezervaciji kao dokaz da je Rezervacija putovanja doista napravljena.
 2. Treće osobe koje pružaju usluge prodaje: Koristimo pružatelje usluga za obradu vaših osobnih podataka u naše ime. Ta se obrada vrši u nekoliko svrha, uključujući slanje marketinških materijala ili provjeru točnosti adrese e-pošte koju ste naveli prilikom postupka rezerviranja. Treće osobe koje pružaju usluge obvezale su se da će čuvati povjerljivost pruženih informacija te ne smiju koristiti vaše osobne podatke u druge svrhe osim onih koje je odredio hotel Delfin.
 3. Pružatelji usluga naplate i (druge) financijske institucije: Kada vi ili vlasnik kreditne kartice korištene za rezervaciju zatražite povrat novca za vašu Rezervaciju smještaja, trebamo podijeliti određene informacije o rezervaciji s pružateljem usluge naplate i relevantnom financijskom institucijom koja će izvršiti povrat. To također može uključivati kopiju vaše potvrde rezervacije ili IP adresu korištenu za rezervaciju. Ako to budemo smatrali neophodnim za otkrivanje ili sprječavanje prijevare, te informacije možemo podijeliti s relevantnim financijskim institucijama.
 4. Nadležna tijela: Osobne podatke otkrivamo tijelima nadležnima za provođenje zakona ako je potrebno sukladno zakonu ili je nužno za prevenciju, otkrivanje ili progon kaznenih djela i prijevare, ili ako smo na drugi način pravno obvezni to učiniti. Osim toga, nadležnim tijelima možemo otkriti osobne podatke kako bismo zaštitili svoja prava ili imovinu ili prava i imovinu naših poslovnih partnera.
 5. Poslovni partneri: Surađujemo s mnogim poslovnim partnerima diljem svijeta. Ti poslovni partneri distribuiraju ili promiču usluge hotela Delfin.
 6. Nakon što napravite rezervaciju putem internetske stranice ili aplikacije nekog od naših poslovnih partnera, određeni osobni podaci koje im date, kao što su vaše ime i adresa e-pošte, vaša adresa, podaci o plaćanju i ostali relevantni podaci, bit će proslijeđeni nama kako bismo finalizirali i upravljali vašom Rezervacijom smještaja. Ako poslovni partner pruža usluge korisničke službe, hotel Delfin će s njime podijeliti podatke relevantne za vašu rezervaciju (kada i u mjeri u kojoj je to potrebno) kako bi vam mogao pružiti adekvatnu i učinkovitu podršku. Nakon što napravite rezervaciju putem internetske stranice ili aplikacije jednog od naših poslovnih partnera, on može primiti određene dijelove vaših osobnih podataka vezane uz određenu rezervaciju, kao što su vaše ime i adresa e-pošte. To se čini u interne svrhe partnera (kao što su analitičke svrhe) i, ako vi to zatražite, u svrhu vođenja programa vjernosti ili marketinga.

Prenošenje osobnih podataka koje je opisano u ovoj Izjavi o privatnosti može uključivati prenošenje osobnih podataka u druge države čiji zakoni o zaštiti podataka nisu toliko sveobuhvatni kao zakoni država članica Europske unije. Kada je to nužno na temelju europskog prava, prenijet ćemo osobne podatke samo primateljima koji omogućuju adekvatnu razinu zaštite podataka. U takvim situacijama, po potrebi, sklopit ćemo ugovore kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci i dalje zaštićeni u skladu s europskim standardima. Možete nas zamoliti da vam pošaljemo na uvid preslike takvih ugovora.

Kako hotel Delfin prati komunikaciju između vas i online prodavatelja usluge kao što su  Booking.com i drugi?

Booking.com i drugi mogu vama i nama kao pružatelju usluge smještaja ponuditi razne načine komuniciranja o Uslugama smještaja i postojećim Rezervacijama smještaja usmjeravanjem komunikacije putem Booking.com-a. To omogućuje vama i nama da kontaktirate Booking.com s pitanjima o vašoj Rezervaciji putovanja ili o vašem Pružatelju usluge putem stavke Moja rezervacija, aplikacije Booking.com-a i drugih kanala koje stavljamo na raspolaganje.

Booking.com pristupa komunikaciji i može koristiti automatski sustav za provjeru, skeniranje i analizu komunikacije u sigurnosne svrhe, radi sprječavanja prijevare, kako bi osigurao da je ista u skladu sa svim primjenjivim zakonima i odredbama, radi istrage vezane uz kršenje odredbi, razvoja novih proizvoda i istraživanja radi poboljšanja dostupnih opcija, analize ponašanja korisnika, kako bi vama ponudio informacije i ponude sukladno vašim interesima te radi bolje tehničke i korisničke podrške. Zadržavamo pravo blokiranja slanja ili provjere komunikacije za koju prema vlastitom nahođenju smatramo da sadržava zloćudan ili neželjen sadržaj ili predstavlja rizik za vas, hotel Delfin, Booking.com ili druge. Molimo, imajte na umu da će hotel Delfin primati i spremati svu komunikaciju koja se odvija putem tih alata za komunikaciju. Poslovni partneri putem čije ste platforme napravili rezervaciju i hotel Delfin mogu odabrati izravan način komunikacije s vama putem e-pošte ili drugih kanala koje hotel Delfin ne kontrolira.

Na koji način hotel Delfin koristi društvene mreže?

U hotelu Delfin koristimo društvene mreže na razne načine. Djelomično ih koristimo kako bismo olakšali korištenje online rezervacijskih usluga, ali i kako bismo promovirali naše proizvode i usluge, te poboljšali i olakšali korištenje naših usluga.

 1. Druge usluge i opcije društvenih mreža. Možda ćemo integrirati i druge usluge društvenih mreža (poput sustava poruka društvenih mreža) za interakciju s hotelom Delfin ili s vašim kontaktima o našim uslugama. Možemo imati profile na društvenim mrežama i možemo nuditi aplikacije na stranicama nekoliko društvenih mreža. Svaki put kad se povežete s hotelom Delfin putem društvenih mreža, vaš pružatelj usluge društvene mreže može vam dopustiti dijeljenje informacija s nama. Ako pristanete dijeliti, vaš pružatelj usluge društvene mreže u pravilu će vas obavijestiti o tome koje informacije dijelite. Na primjer, kad se prijavite putem korisničkog računa na društvenoj mreži, određene informacije (na temelju vašeg odobrenja vašem pružatelju usluge društvene mreže) mogu biti podijeljene s hotelom Delfin. Ovo može uključivati vašu adresu e-pošte, dob ili fotografije profila spremljene u vašem korisničkom računu.

Prilikom registracije putem aplikacije za društvene mreže ili povezivanja s uslugom poruka na društvenoj mreži bez korisničkog računa, informacije koje odaberete dijeliti s nama mogu uključivati osnovne informacije dostupne na vašem profilu na društvenim mrežama (uključujući adresu e-pošte, objavljene statuse i popis vaših kontakata). Ove ćemo informacije koristiti kako bi nam pomogle pružiti vam uslugu koju ste tražili. Na primjer, za prosljeđivanje poruke koju želite poslati nekome od svojih kontakata ili za kreiranje personaliziranog korisničkog iskustva u samoj aplikaciji ili na našim stranicama. To znači da ako to želite, svoje usluge prilagođavamo vašim potrebama, povezujemo vas i vaše prijatelje i analiziramo te poboljšavamo svoje usluge povezane s putovanjima. Vaš pružatelj usluge društvene mreže moći će vam reći više o tome kako koristi i obrađuje vaše podatke svaki put kad se putem te društvene mreže povežete s nama, na primjer kombiniranjem osobnih podataka koje oni prikupe kad koristite hotel Delfin putem njih s podacima koje oni prikupe kad koristite druge internetske platforme povezane s vašim pružateljem usluga društvenih mreža.

Kakvu zaštitu i postupke pohrane provodi hotel Delfin za čuvanje vaših osobnih podataka?

Provodimo razumne postupke kako bismo spriječili neovlašten pristup i zloupotrebu osobnih podataka.

Za zaštitu i čuvanje osobnih podataka koje ste nam povjerili koristimo prikladne poslovne sustave i postupke. Također koristimo sigurnosne procedure te tehničke i fizičke restrikcije za pristup i korištenje osobnih podataka na našim računalima. Pristup osobnim podacima dopušten je isključivo ovlaštenom osoblju u poslovne svrhe.

Pohranjivat ćemo vaše osobne podatke onoliko dugo koliko to smatramo potrebnim kako bismo vam omogućili da koristite naše usluge, kako bismo vam pružali naše usluge, u svrhe usklađenosti s primjenjivim zakonima i rješavanja sporova s bilo kojom osobom te u druge svrhe koje su nam potrebne za vođenje našeg poslovanja, uključujući u svrhe otkrivanja i sprječavanja prijevara ili drugih nezakonitih aktivnosti. Svi osobni podaci koje pohranjujemo bit će podložni ovoj Izjavi o privatnosti. Ako imate pitanje o konkretnom razdoblju pohranjivanja određenih vrsta vaših osobnih podataka koje obrađujemo, molimo kontaktirajte nas.

Kako hotel Delfin tretira dječje osobne podatke?

Za djecu mlađu od 16 godina, korištenje bilo koje naše usluge dopušteno je isključivo uz važeći pristanak roditelja ili skrbnika. U nekim slučajevima, primjerice u sklopu rezervacije, kupnje ili neke druge usluge vezane za smještaj, ili u iznimnim drugim okolnostima (poput opcija namijenjenih obiteljima), hotel Delfin može prikupljati i koristiti podatke o djeci samo ako su dane od strane roditelja ili skrbnika ili s njihovom privolom. Ako doznamo da obrađujemo podatke o djetetu mlađem od 16 godina bez valjanog pristanka roditelja ili skrbnika, zadržavamo pravo obrisati ih.

Kako možete kontrolirati osobne podatke koje ste dali hotelu Delfin?

Želimo da imate kontrolu nad našim korištenjem vaših osobnih podataka. Nju možete vršiti na sljedeće načine:

 1. možete nas zatražiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama;
 2. možete nas obavijestiti o bilo kakvim promjenama vaših osobnih podataka, ili nas možete zatražiti da ispravimo bilo kakav osobni podatak koji imamo o vama, ali, kao što je pojašnjeno niže u tekstu, možete biti u mogućnosti sami izvršiti takve izmjene;
 3. u određenim situacijama, možete nas zatražiti da izbrišemo osobne podatke koje imamo o vama, ili blokiramo ili ograničimo obradu osobnih podataka koje imamo o vama, ili prigovoriti određenim načinima na koje koristimo vaše osobne podatke; i
 4. u određenim situacijama, također nas možete zatražiti da osobne podatke koje ste nam dali pošaljemo trećoj osobi.

Kad vaše osobne podatke koristimo na temelju vaše privole, ovlašteni ste povući tu privolu u bilo koje doba u skladu s odredbama primjenjivog zakona. Štoviše, kad vaše osobne podatke obrađujemo na osnovi legitimnog interesa ili javnog interesa, u svako doba imate pravo prigovoriti tom korištenju vaših osobnih podataka u skladu s odredbama primjenjivog zakona.

Oslanjamo se na vas u tome da ćete osigurati da su vaši osobni podaci potpuni, točni i ažurni. Molimo vas da nas bez odgađanja kontaktirate kako biste nas obavijestili o svim promjenama ili netočnostima u vezi vaših osobnih podataka.

Ako bilo kojem osobnom podatku kojeg imamo o vama nije moguće pristupiti putem naše internetske stranice/aplikacija, možete nam besplatno poslati svoj zahtjev. U slučaju bilo kojeg vašeg zahtjeva u pogledu ove Izjave o privatnosti, te u svrhu korištenja bilo kojeg od vaših prava, ili ako imate prigovor, molimo kontaktirajte nas putem našeg Službenika za zaštitu podataka na adresi hoteldelfinzadar@gmail.com. Ako želite prigovoriti obradi vaših osobnih podataka na temelju legitimnog interesa, a nije vam izravno dostupna niti jedna metoda prigovaranja, molimo kontaktirajte nas putem adrese hoteldelfinzadar@gmail.com.

Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka putem stranice hotela Delfin i kako nas kontaktirati?

Visus Zadar d.o.o.  vodi obradu osobnih podataka na način kako je to opisano u ovoj Izjavi o privatnosti. Visus Zadar d.o.o.  privatna je tvrtka s ograničenom odgovornošću koja je osnovana na temelju hrvatskih zakona i ima sjedište  na adresi Krešimirova obala 96, 23000 Zadar, Hrvatska.

U slučaju pitanja o ovoj Izjavi o privatnosti ili o obradi vaših osobnih podataka, molimo, kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka na hoteldelfinzadar@gmail.com i ubrzo ćemo vam se javiti. Za pitanja o svojoj rezervaciji, molimo, kontaktirajte našu korisničku službu sales-hoteldelfin@gmail.com.

Pravila o kolačićima

Kad god koristite naše online usluge, uključujući aplikacije, kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na razne načine, npr. kako bi stranica funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe. Ove tehnologije koristimo ili direktno mi ili naši poslovni partneri, uključujući druge pružatelje usluga i oglašivače s kojima radimo.

Što je kolačić?

Kolačić je mala količina podataka koju internetska stranica sprema u pretraživaču vašeg računala ili na vašem mobilnom uređaju. Takozvani “kolačići prve strane” su kolačići koje koristi tvrtka koja upravlja domenom na kojoj se kolačići koriste. Stoga su ovdje kolačići hotela Delfin “kolačići prve strane”. U slučaju da dopustimo drugima da koriste kolačiće putem naše stranice i aplikacija, to će onda biti “kolačići treće strane”.

Postoji razlika između privremenih i trajnih kolačića. Privremeni kolačići postoje samo dok ne zatvorite svoj pretraživač. Trajni kolačići imaju duži vijek trajanja i ne brišu se automatski kada zatvorite pretraživač. Nastojimo koristiti kolačiće ili dopustiti korištenje kolačića s trajanjem od maksimalno 1 godina. Samo u iznimnim okolnostima, poput sigurnosti i kad je apsolutno neophodno, kolačić ima trajanje duže od navedenoga.

Osim kolačića koriste se i druge tehnologije za praćenje slične njima. To uključuje web-pratilice (također poznate kao oznake piksela, web-bugovi ili gifovi), praćenje URL-a ili alate za razvoj softwarea (SDK). Web-pratilica je sitna grafička sličica veličine samo jednog piksela koja se šalje na vaše računalo kao dio internetske stranice, u aplikaciji ili u okviru HTML poruke e-pošte. Pikseli se mogu koristiti za prikupljanje podataka iz vašeg uređaja, a ti podaci uključuju vrstu uređaja ili operativni sustav, IP adresu i vrijeme posjeta. Također se koriste za čitanje kolačića u vašem pretraživaču. Praćenje URL-a koristi se za identifikaciju stranica putem koje je korisnik došao do internetske stranice. SDK-i su mali segmenti koda uključeni u aplikacije koji funkcioniraju kao kolačići i web-pratilice.

Sve ove tehnologije zajedno se u ovim Pravilima o kolačićima nazivaju “kolačići”.

Kako se koriste kolačići?

Kolačići se koriste u razne svrhe. Omogućuju vam da budete prepoznati kao isti korisnik na svim stranicama unutar jedne internetske stranice, između više internetskih stranica ili za vrijeme korištenja aplikacije. Vrste informacija koje mi prikupljamo kroz kolačiće uključuju IP adresu; ID uređaja; posjećene stranice; vrstu preglednika; informacije o pregledavanju; operativni sustav; vrstu preglednika; pružatelja internetskih usluga; vremensku oznaku; da li ste odgovorili na oglas; URL upućivanja; korištene značajke ili aktivnosti unutar mrežne stranice/aplikacije.

Naša internetska stranica i aplikacije koriste kolačiće u razne svrhe:

Tehnički kolačići: Svojim posjetiteljima pokušavamo osigurati naprednu i jednostavnu internetsku stranicu i aplikacije koje se automatski prilagođavaju njihovim potrebama i željama. Kako bismo to postigli, koristimo tehničke kolačiće za prikazivanje naše internetske stranice i ispravan rad, kao i za kreiranje vašeg korisničkog računa, prijavu i uređivanje rezervacija. Tehnički su kolačići u potpunosti neophodni za ispravan rad naše stranice.

Funkcijski kolačići: Također koristimo funkcijske kolačiće kako bismo zapamtili vaše postavke i pomogli vam u učinkovitom i efektivnom korištenju naše internetske stranice i aplikacija. Ukoliko koristite naše stranice za pretragu smještaja, na primjer, kolačići pamte vaše postavke valute i jezika, pretrage te Pružatelje usluga koje ste pregledavali. Također možemo koristiti kolačiće kako bismo zapamtili vaše podatke za prijavu kako ne biste morali svaki put prilikom prijave upisivati svoje korisničko ime i lozinku. Vaša će Lozinka u svakom slučaju ostati prikazana u šifriranom obliku. Ovi funkcijski kolačići nisu neophodni za funkcioniranje naše stranice ili aplikacije, ali su zaslužni za dodatne funkcije i bolje iskustvo.

Analitički kolačići: Ove kolačiće koristimo kako bismo ustanovili kako naši korisnici koriste našu stranicu. Tako možemo saznati što je uspješno, a što nije te optimizirati i poboljšati svoju internetsku stranicu i aplikacije, shvatiti učinkovitost oglašavanja i komunikacije i zajamčiti da ćemo i dalje ostati interesantni i relevantni. Podaci koje prikupljamo uključuju informacije o internetskim stranicama koje ste posjetili, stranicama s kojih ste preusmjereni na našu stranicu kao i stranicama s kojih ste napustili našu stranicu, koju ste platformu koristili, koje ste poruke e-pošte otvorili i djelovali na temelju njih te datum i vrijeme posjeta.

To također znači da možemo koristiti podatke o vašem načinu korištenja stranice, poput broja klikova na određenoj stranici, kretanje mišem i skrolanje, riječi koje upisujete u tražilicu i tekst koji upisujete u razna polja. Koristimo analitičke kolačiće kao dio kampanje oglašavanja kako bismo saznali na koji način korisnici upotrebljavaju našu stranicu ili aplikacije nakon što im se prikaže online oglas. To također može uključivati oglase drugih stranica. Naši poslovni partneri također mogu koristiti analitičke kolačiće kako bi saznali koriste li njihovi posjetitelji ponude smještajnih objekata integrirane na njihove stranice.

Komercijalni kolačići: Koristimo kolačiće trećih strana, kao i vlastite, za prikazivanje personaliziranih oglasa na našim stranicama i na drugim internetskim stranicama. Taj se postupak naziva “retargeting” i temelji se na vašim pretragama kao što su odredišta koja ste tražili, smještajni objekti koje ste pregledavali i cijene koje su vam prikazane.

Koje su vam opcije dostupne?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome, možete odrediti koje kolačiće ćete prihvatiti, a koje ćete odbiti. Mjesto na kojemu možete pronaći postavke ovisi o vrsti vašeg pretraživača. Putem opcije “Pomoć” u svom pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene tehničke i/ili funkcionalne kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na našoj internetskoj stranici. Trenutačno ne podržavamo “Do Not Track” postavke pretraživača. U slučaju kreiranja zajedničkog standarda koji definira na što se točno odnose postavke pretraživača “Do Not Track”, razmotrit ćemo izmjenu ovog Pravila o kolačićima.

Oglašavanje. Kada je riječ o online oglašavanju i marketinškim tvrtkama, trudimo se ostvariti suradnju isključivo s tvrtkama koje su članice Inicijative oglašavanja putem interneta (NAI) i/ili Interaktivnog ureda za oglašavanje (IAB). Članice NAI-a i IAB-a posluju u skladu s industrijskim standardima i pravilnicima.

Vaš mobilni uređaj u svojim postavkama može imati opciju ograničavanja dijeljenja podataka u svrhe retargetiranja. Odbijanje sudjelovanja u online oglašivačkoj mreži ne znači da više nećete primati ili da nećete biti predmetom online oglašavanja ili marketinških analiza. To znači da vam mreža s koje ste se odjavili više neće slati oglase koji su prilagođeni vašim navikama korištenja interneta ili pretraživanja.

Analitika. U svrhu kontroliranja prikupljanja podataka za analitičke svrhe koje vrši Google Analytics za neke vrste pretraživača, možete posjetiti sljedeći link: Google Analytics Opt-out Browser Add-on (samo za desktop).

U slučaju bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima o kolačićima, molimo, pošaljite poruku e-pošte na adresu hoteldelfinzadar@gmail.com. Ova Pravila o kolačićima podložna su povremenim izmjenama. Stoga redovito posjećujte ovu stranicu kako biste bili upućeni u eventualne izmjene.